Om- och tillbyggnad på Värmdö

Vårt hus är byggt på 1930-talet och har byggts till i några omgångar genom åren. År 2011 bestämde vi oss för att göra den större renovering och utbyggnad som vi länge pratat och drömt om. Vi ville bygga ut undre planet med ca 30 m2 för att fördubbla köket och skapa ett extra sovrum, det innebar att entrén flyttades till framsidan av huset och ersatte vår glasveranda. På övervåningen byggde vi istället in en balkong och fick en ny, större glasveranda ovanpå entrén. Förutom allt detta så ville vi tilläggsisolera och sätta ny träfasad på hela huset. Inomhus fick de nya ytorna värmegolv och golv och ytskikt totalrenoverades. Sammantaget innebar detta ett jätteprojekt som i praktiken påverkade precis hela huset både inne och ute, och eftersom vi har två små barn så var vi naturligtvis oroade över vilka påfrestningar detta skulle innebära.

Den 16 september 2011 satte grävaren skopan i marken första gången och Mariusz lovade att göra sitt yttersta för att vi skulle kunna fira julen i vårt ombyggda hus. Under de kommande månaderna jobbade Anculusbygg AB med en imponerande fart. Killarna kom klockan sju varje morgon, inte fem över sju, och när vi kom hem runt femsnåret på dagarna kunde vi alltid se det sista av grovstädningen för dagen. Det vi minns mest är kanske den 100% insatsen varje dag, vi upplevde att all energi och tid lades på att föra projektet i mål.

De oväntade händelser som alla projekt med äldre hus innebär, hanterades otroligt effektivt utan knappt någon tidsförlust alls eftersom Anculusbygg AB hade möjlighet att skicka in mer resurser när behov uppstod. Anculusbygg AB var helt öppna för vilka delar av entreprenaden man själv ville sköta, och de hjälpte gärna till med inköp och tips men även med att göra färdigt om tiden inte räckte till.

Under hela projektet så höll vi en mycket bra löpande kontakt där viktiga frågor stämdes av, och däremellan var Anculusbygg AB ansvarsfullt självgående. Känslan för kvalitet är djupt rotad hos Mariusz och vill man gå emot hans yrkesmässiga rekommendationer så har man en tuff diskussion framför sig, något som är viktigt vid denna typ av projekt.

Hur gick det då? Lördagen den 17 december 2011, en vecka före jul, fick vi hjälp av Anculusbygg AB (städdelen) med finstädning inomhus, då var hela projektet färdigt. Resultatet blev helt fantastiskt och precis som vi väntat oss. Vi hade målning av fasaden ute kvar eftersom det inte gick att göra på vintern, och det var vi överens om sedan tidigare att ta den kommande våren. Hela projektet blev klart inom den tidplan som Mariusz satt upp tillsammans med oss från dag 1.

Sammanfattningsvis kan man säga att med Anculusbygg AB fick vi effektivitet, noggrannhet och mesta möjliga värde för pengarna. Men kanske viktigast av allt, för Mariusz och Anculusbygg AB så upplevde vi att tidplanen och våra förväntningar var en hederssak. Vi upplevde att de gjorde sitt allra yttersta för att göra hela projektet så smidigt och bra som möjligt för vår familj. Anculusbygg AB får våra varmaste rekommendationer och lyckönskningar i framtida projekt.

Värmdö, februari 2013
Helene och Martin

Kontakta oss