Arkiv: Referenser

Totalrenovering, tillbyggnad Enskede

’Vi har använt Anculus Bygg regelbundet i tio års tid för både små och stora jobb. Allt ifrån enklare fix till totalrenovering och större utbyggnader. Vi är otroligt nöjda med både samarbetet och resultatet. Hela teamet på Anculus jobbar väldigt professionellt, håller perfekt ordning genom byggprocessen och kan hantera precis alla typer av jobb med toppresultat. För el och VVS har de duktiga samarbetspartner som de har jobbat ihop med under många år och är samspelta med. Som husägare med långt perspektiv på vårt boende uppskattar vi att de verkligen bryr sig om både kvaliteten på sitt jobb och om vårt hus. De strävar alltid efter bästa möjliga lösning och låter uppdragsgivaren förstå och vara delaktig i besluten längs vägen. Det gör att man känner sig extra trygg. För oss har det aldrig känts aktuellt att anlita någon annan.’’

Anna och Jesper 

Renovering av källare i Saltsjöbaden

Anculus ansvarade för ombyggnation av vår källare från kall källare till ombonade rum och gemensamhetsytor. De tog fullt ansvar för hela jobbet och såg till att rätt person var på rätt plats vid rätt tid. Veckovisa avstämningar gjorde att vi och de hade koll på projektet och underlättade alla de beslut vi hade att ta under arbetets gång. Vi uppskattade att Anculus var lösningsorienterade och är mycket nöjda med resultatet. Vi har rekommenderat Anculus till många av våra vänner.

Olga och Staffan från Saltsjöbaden

Totalrenovering, Enskede

’’Vi ville mer eller mindre totalrenovera vårt 1930-tals hus i Enskede och behövde en totalentreprenör som kunde hålla i alla trådar.

Valet föll på Anculus Bygg där Mariusz och Michal snabbt förstod våra önskemål och behov, under 1 år i 3 faser har de nu renoverat fasad, byggt ny entré, nytt tak, totalrenoverat entréplan och källare, bytt värmesystem och el, lagt in golvvärme etc.

Anculus visade från första dagen att de håller vad som lovats och med det menat allt från vad som ska göras och hur man håller ordning på en arbetsplats.

Mariusz, Michal samt deras medarbetare arbetar alltid för vårt bästa och löste alla situationer som gjorde att vi kunnat bo kvar under hela arbetets gång.

Deras kompetens, flexibilitet och förståelse i allt som berörde vårt hus och våra önskemål som i vissa fall ändrades under tiden var enastående och att de tillsammans med sina samarbetspartners har allt som behövs för att lösa uppgifterna. Då vi har ett gammalt hus med gamla snickerier som syns så visade de än mer hur proffsiga och duktiga de är på att se och bevara det som även är tidstypiskt och kräver sann hantverkskunskap. Mariusz och Michal informerar alltid hur arbetet fortgår och om något ändras samt att de alltid står till förfogande och är tillgängliga oavsett vilka frågor eller synpunkter de står inför. Vi kan mer än varmt rekommendera Anculus bygg och kommer alltid att anlita dem så fort vi har behov av deras hjälp.’’

Caroline och Mats

Totaltrenovering, fasad och snickeri i Danderyd

Vi har under några års tid anlitat Anculusbygg AB för omfattande renovering och ombyggnation av vår villa, terrass och trädgård.  De levererar alltid vad de lovar. De har inte bara stor expertis  –  de kommer gärna med förslag, både byggnadsmässigt likväl som estetiskt, på hur bygget kan utformas. Anculusbygg AB har hög kvalitet på sina tjänster och visar stor hänsyn till de boende. De ser alltid till att ha det städat och snyggt när de går för dagen och är utförliga i sin projektledning samt kommunikation. De informerar om vad som är realistiskt att utföra, anger realistisk tidslinje samt kostnad  –  och håller detta. Om ni letar efter fackmannamässigt hög kvalitet och expertis, rekommenderar vi varmt Anculusbygg AB.”

Ellinor och Thomas  från Danderyd 

Totalrenovering, källare i Enskede

”Vi kan med nöje rekommendera Anculusbygg AB, ett i vår mening mycket seriöst och kunnigt byggföretag som bland annat har ansvarat för totalrenoveringen av vår källare – ett omfattande projekt som inbegrep alltifrån el- och rördragning till betonggjutning, plattsättning, våtrumsbyggnation och finsnickeri.

Det vi framför allt har uppskattat är byggmästarens (och medarbetarnas) tillgänglighet, personliga engagemang och fokus på kvalitet i arbetet. Vårt intryck är att Anculusbygg AB inte frestas att ta genvägar och att resultatet talar för sig själv.

Jesper och Anna”

Totalrenovering, Enskede

Text kommer inom kort.

Tillbyggnad och renovering, Enskede

”Vi anlitade Anculus Bygg för att renovera och bygga ut vår villa i Gamla Enskede i två plan samt källare i flera etapper under åren 2017 till 2018. Detta innefattade bland annat grundläggning, fasad, tak, dränering, badrum, målning samt annat hantverksarbete. Vi har genom hela projektet uppskattat samarbetet med Anculus som hela tiden varit professionella och pålitliga vilket gjort att vi känt en stor trygghet genom hela processen. Dom är noga med att hålla tidsplaner, arbetar hårt och är duktiga hantverkare som alltid varit noggranna. Som småbarnsfamilj så har det varit extra positivt att Anclulus håller arbetsplatsen säker samt städar och håller ordning varje dag. Vi är mycket nöjda med det löpande arbetet samt slutresultatet och rekommenderar utan att tveka Anculus till våra vänner. Vi har och kommer alltid anlita Anculus för framtida projekt.” 

Rosita och Johan 

Renovering av radhus på Lidingö

’’Vi anlitade Anculus Bygg för att göra renovering av vårt radhus. Det omfattade kök, badrum, tvättstuga, gästtoa, renovering av befintlig trapp, montering av ny trapp, inredning vind, installation av fönster, elarbete mm mm. Vi är väldigt nöjda med Anculus. Allt ifrån noggranna genomgångar av omfattningen innan projektet drog igång, till den löpande dialogen vi hade med både Mariusz och Michal under hela byggets gång. Anculus Bygg har en bra avvägning mellan att lyssna på oss som kund och att komma med egna idéer på vad som är möjligt. De är noggranna, skickliga, kvalitetsmedvetna, punktliga, pålitliga och lätta att ha att göra med. Vi ger våra bästa rekommendationer till Anculus Bygg!’’

Ann-Sofie och Peter

Om- och tillbyggnad på Värmdö

Vårt hus är byggt på 1930-talet och har byggts till i några omgångar genom åren. År 2011 bestämde vi oss för att göra den större renovering och utbyggnad som vi länge pratat och drömt om. Vi ville bygga ut undre planet med ca 30 m2 för att fördubbla köket och skapa ett extra sovrum, det innebar att entrén flyttades till framsidan av huset och ersatte vår glasveranda. På övervåningen byggde vi istället in en balkong och fick en ny, större glasveranda ovanpå entrén. Förutom allt detta så ville vi tilläggsisolera och sätta ny träfasad på hela huset. Inomhus fick de nya ytorna värmegolv och golv och ytskikt totalrenoverades. Sammantaget innebar detta ett jätteprojekt som i praktiken påverkade precis hela huset både inne och ute, och eftersom vi har två små barn så var vi naturligtvis oroade över vilka påfrestningar detta skulle innebära.

Den 16 september 2011 satte grävaren skopan i marken första gången och Mariusz lovade att göra sitt yttersta för att vi skulle kunna fira julen i vårt ombyggda hus. Under de kommande månaderna jobbade Anculusbygg AB med en imponerande fart. Killarna kom klockan sju varje morgon, inte fem över sju, och när vi kom hem runt femsnåret på dagarna kunde vi alltid se det sista av grovstädningen för dagen. Det vi minns mest är kanske den 100% insatsen varje dag, vi upplevde att all energi och tid lades på att föra projektet i mål.

De oväntade händelser som alla projekt med äldre hus innebär, hanterades otroligt effektivt utan knappt någon tidsförlust alls eftersom Anculusbygg AB hade möjlighet att skicka in mer resurser när behov uppstod. Anculusbygg AB var helt öppna för vilka delar av entreprenaden man själv ville sköta, och de hjälpte gärna till med inköp och tips men även med att göra färdigt om tiden inte räckte till.

Under hela projektet så höll vi en mycket bra löpande kontakt där viktiga frågor stämdes av, och däremellan var Anculusbygg AB ansvarsfullt självgående. Känslan för kvalitet är djupt rotad hos Mariusz och vill man gå emot hans yrkesmässiga rekommendationer så har man en tuff diskussion framför sig, något som är viktigt vid denna typ av projekt.

Hur gick det då? Lördagen den 17 december 2011, en vecka före jul, fick vi hjälp av Anculusbygg AB (städdelen) med finstädning inomhus, då var hela projektet färdigt. Resultatet blev helt fantastiskt och precis som vi väntat oss. Vi hade målning av fasaden ute kvar eftersom det inte gick att göra på vintern, och det var vi överens om sedan tidigare att ta den kommande våren. Hela projektet blev klart inom den tidplan som Mariusz satt upp tillsammans med oss från dag 1.

Sammanfattningsvis kan man säga att med Anculusbygg AB fick vi effektivitet, noggrannhet och mesta möjliga värde för pengarna. Men kanske viktigast av allt, för Mariusz och Anculusbygg AB så upplevde vi att tidplanen och våra förväntningar var en hederssak. Vi upplevde att de gjorde sitt allra yttersta för att göra hela projektet så smidigt och bra som möjligt för vår familj. Anculusbygg AB får våra varmaste rekommendationer och lyckönskningar i framtida projekt.

Värmdö, februari 2013
Helene och Martin

Totalrenovering, tillbyggnad Enskede

”Anculus Bygg AB har hjälpt oss med om- och tillbyggnad samt omfattande invändig och utvändig renovering av vårt hus. Samarbetet med dem vad gäller förberedelser och planering av arbetet har varit smidigt och de har visat omtanke och gett oss goda möjligheter till flexibilitet. De har utfört vad de lovat och inte lovat något som de inte kan hålla. Anculus Bygg har utfört det praktiska arbetet professionellt, med mycket hög kvalitet och arbetat effektivt. Under tiden som det praktiska arbetet pågått har de hållit deadlines, informerat väl och gett oss förutsättningar att fatta alla de olika beslut som föranleds av så omfattande insatser. Dessutom har de städat undan noga efter varje arbetsdag. Anculus Bygg har ofta föreslagit lösningar som vi kunnat ha dialog om – lösningar som lett till mycket goda resultat. I de fall frågor dykt upp efter att de utfört sitt arbete har de varit lätta att nå och vi har fått den hjälp vi behövt. Vi är mycket glada och nöjda att ha haft dem till hjälp.”

Christina och Göran 

Arkiv